logo

Поддръжка на завивки и възглавници от гъши пух - Мармис

Поддръжка на завивки и възглавници от гъши пух - Мармис

Когато стане въпрос за завивки и възглавници, пухените са най-добрият избор за спално бельо. Те даряват тялото ни с топлина и комфорт по време на сън, осигуряват ни качествен и спокоен сън и ни доставят неповторимо усещане за мекота. Завивките и възглавниците, изработени от гъши пух, са от най-висок клас, качество и са екологично чисти. Те имат способността да затоплят и едновременно с това да абсорбират влагата.

Преди да закупите завивка или възглавница от гъши пух, ще разкажем за неговите предимства и ползи, така ще бъдете сигурни в качеството на Вашата покупка.

Какво представлява гъшият пух и защо е толкова предпочитан?

Zavivki-ot-puh-i-peraПухът се състои от образования, подобни на грозд, състоящи се от малки влакна, които растат под стволовете на перата. Пухът е много лек и изключително пухкав. При водолюбивите птици (патици, гъски и други) служи за затопляне. Най-добрият пух е от по-големи и по-зрели птици, като гъшият пух е по-добър от този на патицата. Неговата структура е триизмерна и това му позволява да е отличен изолатор, да задържа въздух и същевременно да бъде толкова лек. Качественият пух притежава около 2 милиона пухкави нишки, те залепват и се припокриват, като пи този начин образуват слой от неподвижен въздух, който задържа и запазва топлината си. Продуктите, направени от гъши пух са, по-скъпи от другото спално бельо, но цената е оправдана от качеството, което никоя друга материя не би ви предложила.

Завивките и възглавниците от гъши пух притежават много предимства и са много специална покупка, ето защо и тяхната поддръжка се нуждае от полагане на специални грижи. Те трябва да се поддържат внимателно, винаги съобразено с инструкциите за пране и съхранение на етикета. Следвайки препоръките от етикета, Вие ще се радвате на продукт, който ще трае и ще Ви топли много дълго време.

 1. На първо място трябва винаги да използвате пликове за завивките и калъфки за възглавниците, за доброто им съхранение. Това предпазва от износване, замърсяване и прах. След всяка смяна на калъфката е добре да обръщате възглавницата и завивката си. Това осигурява равномерно износване на ъглите.
 2. Перете редовно калъфките и пликовете, за да запазите завивките и възглавниците си свежи. Съхранявайте в текстилна опаковка, която е съставена от 100% памук. Не използвайте найлонова торба или кутия, така продуктите от гъши пух не биха могли да „дишат”.
 3. След разопаковане или почистване, трябва внимателно да разпределяте пълнежа, за да бъде равномерно количество от всички страни.
 4. Не е препоръчително да гладите завивките и възглавниците от гъши пух, както и да ги тупате, или избелвате.

Препоръчваме да изпирате и почиствате завивките и възглавниците чрез химическо чистене. Повечето перални машини у дома не могат да съберат двойна завивка. Но ако все пак сте решили да ги изпере в домашни условия, то е необходимо да имате предвид следните инструкции:

 1. Винаги следвайте инструкциите, описани на етикета преди изпиране.
 2. Петната третирайте винаги предварително, преди изпиране.
 3. Перете с мек перилен препарат без оцветители, с хладка вода и без използването на омекотител, тъй като може да се образуват нежелани петна.
 4. Сушенето трябва да е много внимателно и в сушилня с много голям капацитет, температурата трябва де е ниска или средно ниска.
 5. След сушилнята, оставете завивката или възглавницата на въздух поне 24 часа, като не е препоръчително да излагате на пряка слънчева светлина.
 6. Съхранявайте на сухо и добре проветриво помещение, за да избегнете образуването на мухъл.
 7. Уверете се, че Вашата завивка или възглавница е напълно суха преди да я ползвате.

Добрата поддръжка и грижа за завивките и възглавниците от гъши пух са важни за тяхното добро съхранение. По този начин винаги ще се наслаждавате на чисти, свежи и изключително меки завивки, които да Ви носят уют, комфорт и топлина във Вашата спалня.

Разгледайте нашите предложения от качествени продукти с гъши пух на страница ни: Олекотени Завивки от Гъши Пух

Други свързани статии по тази тема:

Сподели това: