logo

Предимствата на възглавниците от мемори пяна

Предимствата на възглавниците от мемори пяна

Защо да изберем възглавница от мемори пяна?

Мемори пяната е високотехнологичен гъвкав материал, създаден за нуждите на космически програми, но днес се е превърнал в незаменим продукт в медицината, както и в производството на възглавници и матраци. Тя реагира на всякакъв натиск и топлина на тялото, като се адаптира перфектно към формите му и гарантира пълноценна почивка и ергономичен комфорт. В същото време остава стабилна и еластична, а след употреба заема предишната си позиция. Материалът запазва качествата си дълги години и не се сплесква или деформира с течение на времето. Освен това мемори пяната не задържа влага, прах и мръсотия и е антиалергична.

Възглавниците от мемори пяна са гаранция за спокоен сън. Те осигуряват неповторимо удобство, намаляват болките и напрежението в раменете и врата, идеално следват специфичните анатомичните извивки. Поради уникалните качества на пълнежа, продуктите спомагат за намаляването на въртенето по време на сън, по-бързото заспиване, отпускането и възстановяването на мускулите, както и за засилването на кръвообращението и по-доброто оросяване на мозъка. За разлика от обикновените възглавници, тези от мемори пяна имат специално проектираните ъгли и основна форма, които идеално придържат вратните прешлени и не позволяват появата на каквито и да било болки и изкривявания.

Възглавниците, изработени от мемори пяна, не изискват абсолютно никаква специална поддръжка, което ги прави изключително практични. Те са със стандартни размери и върху тях могат да се поставят всякакви калъфки спрямо останалата част от спалното бельо, интериора на спалнята и личните предпочитания.

Сподели това: